Ošetření auta nanotechnologií

Auto 3

Řekněme si to na rovinu, ruční práce je prostě ruční práce. V dnešní zrychlené době je samozřejmě nejrychlejší zajet s automobilem do myčky. Ale většina z nás už určitě slyšela, že časté používání automatických myček vede k obrušování laku karoserie. Ač se však může zdát, že auto prakticky stačí jen omýt vodou a je čisté, úplně pravda to není. Nyní se zaměříme hlavně na lak. Kromě pořádné koupele potřebuje lak vašeho auta i náležitou péči, aby zůstal chráněný, dlouho zářivý a nepoškozený. Proto využijeme možnosti nanotechnologie, která karoserii dopřeje kvalitní a dlouhotrvající ochranu. V jednoduchých bodech si teď povíme základní návod, jak na to.

Příprava

Nejdříve si připravte všechno, co budete potřebovat. Nachystejte si všechny mycí a leštící prostředky, utěrky z mikrovlákna, rukavice a vše co budete potřebovat. Kromě toho si před mytím sundejte hodinky, prstýnky, ale také pásek. Tím vším totiž můžete svému autu přivodit nepěkné šrámy. A ještě jeden typ před samotným začátkem. Auto nemyjte teplé. Teplo z motoru by mohlo reagovat s čisticími prostředky a na karoserii vám pak zůstanou mapy a fleky.

Odstraňte hrubší nečistoty

Než začnete s umýváním speciálním prostředkem, nejdříve proudem čisté vody odstraňte všechny hrubší nečistoty. Můžete použít také speciální smetáček, který nasadíte přímo na zahradní hadici.  Takové prvotní očištění má svůj praktický význam. Nebudete pak po autě stále dokola rozmazávat například bahno nebo hmyz. Kromě pohledu z hlediska čistoty je to však i proto, že přesně tyto hrubé nečistoty vám mohou později lak auta při mytí poškrábat. U nás je na mytí velmi rozšířená houba, ale to je chyba. Její rovný povrch totiž zachycuje drobná smítka a zrnka prachu, která na laku auta způsobují mikroškrábance, ty, které vidíte například na slunci a divíte se, kde se tam vzaly. 

Čištění laku

V dalším kroku je třeba auto umýt ručně. K tomu použijeme produkt NANO Clean a dočištění a osušení provedeme kvalitní utěrkou z mikrovlákna. Utěrka sama o sobě nesaje mnoho vody. Proto ji používejte na mírně vlhkou karoserii a skla. Díky její funkci, čištění a leštění v jednom kroku, dokonale nachystáte povrch k nanesení ochranné vrstvy nanokosmetiky

Auto 2

Nanesení ochrany laku

Nyní použijeme kvalitní nanotechnologickou ochranu laku. Produkt NANO Paint je špičkový prostředek na jeho renovaci a následnou ochranu. Aplikace je snadná a udělá laku vašeho auta velkou službu. Obnovuje lesk, rozjasňuje barvy, zaceluje drobná poškození laku a jeho povrch zároveň dlouhodobě chrání, třeba před otisky dlaní, vodou, poškrábáním, vodním kamenem, námrazou nebo ulpíváním dalších nečistot. Jistě další významnou vlasností NANO Paint je snazší následné čištění od hmyzu. Zejména v létě tuto vlastnost jistě rádi uvítáte! Použité nanotechnologie vytváří na ošetřeném povrchu ultratenkou ochranou vrstvu, která odpuzuje vodu, a navíc prodlužuje životnost laku nebo zvyšuje jeho odolnost vůči vnějším nepříznivým vlivům i při mytí v myčkách.

NANO Paint se nanáší vždy na chladný a suchý lak. Lehce se rozetře suchou mikroutěrkou, která nepouští vlákna. Samozřejmě můžete NANO Paint použít i na světlomety a vnější plastové části vozu. Pokud jste i dobře očistili kola z lehkých slitin od brzdového prach a dalších nečistot, použijte NANO Paint i na kola z lehkých slitin. Brzdný prach se bude méně usazovat a příště jej snadno umyjete. Po aplikaci nanotechnologie je nutné ji nechat zaschnout 24 hodin ve stínu, tak, aby lak auta nepřišel do kontaktu s vodou a sluncem. Po zaschnutí máme ošetřené části chráněny nanotechnologií, jejíž ochranná vrstva má tvrdost 7H.

V případě zájmu o kompletní ochranu exteriéru automobilu můžeme vřele doporučit Sadu Exteriér, která kromě ochrany karoserie nabízí i produkt NANO Glass na ochranu skel.